Визнання Росією

"Безпосередньо в самому указі йдеться про "окремі райони Луганської та Донецької області України". Таким чином, російська влада з одного боку демонструє свою підтримку цим квазі-республікам, на кшталт "ми вас не кидаємо, робимо все, що можливо", а з іншої точки зору, реально, дійсно Кремль уникає будь-якої юридичної відповідальності за такі дії", - заявив заступник міністра з тимчасово окупованих територій Георгій Тука, повідомляє 112.ua.

Читайте такожВизнанням документів "Л/ДНР" Кремль кидає кістку для заспокоєння окупованих територій – Фріз

Також, на його думку, визнання Росією "паспортів" бойовиків є провокацією, якій не варто приділяти багато уваги.

Відео дня

"Нам не треба всередині України приділяти дуже велику увагу цьому указу, - МЗС офіційну заяву зробив, президент, наше міністерство, ну хіба що ще варто зробити якусь заяву від імені парламенту і на цьому заспокоїтися", - додав Тука.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії "документів", "виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах".

Президент України Петро Порошенко заявив, що це рішення є черговим доказом російської окупації і порушенням міжнародного права.