Ігор Палиця

Згідно з офіційною статистикою, із травня 2020 року майже 2 мільйони українців залишилися без роботи. За офіційною статистикою, нині кожен десятий громадянин не може працевлаштуватися.

Відсутність адекватної державної підтримки під час карантину змусила підприємства звільняти працівників і переходити «в тінь». А локдауни ще більше посилили безробіття, яке зростає в Україні третій рік поспіль. Влада намагається виправдатися наслідками пандемії. Але в сусідній Польщі, попри жорсткіший карантин, рівень безробіття сьогодні складає лише 3%. А все тому, що польський уряд, на відміну від українського, активно допомагав бізнесу і створював робочі місця для поляків, які втратили роботу.

У партії «За майбутнє» вважають, що саме неефективна робота українського уряду призвела до зростання тіньової економіки та тіньової зайнятості. «Уряд має якнайшвидше вирішити проблему безробіття, адже кожна втрата роботи — це трагедія для родини. Людям необхідно щомісяця сплачувати рахунки, купувати продукти, ліки тощо», — наголошує лідер партії, народний депутат Ігор Палиця.

Відео дня

За даними статистики, торік кожен п’ятий українець працював неофіційно, а частка тіньової економіки становила 30% ВВП. Натомість незалежні експерти вважають, що рівень тіньової економіки торік наблизився до 50% ВВП, а працювали в ній приблизно 5 млн українців! Без підтримки держави бізнесу важко створювати і зберігати робочі місця, адже за останні 15 місяців підприємці зазнали майже 400 млрд грн збитків.

У партії вважають, що нині багатьом українцям потрібна робота, а не порожні обіцянки влади. Тому «За майбутнє» звернулася до уряду із закликом невідкладно розробити нову стратегію стимулювання зайнятості. В її основі має бути програма стимулювання розвитку бізнесу, зокрема, відродження національної промисловості. Уряд повинен забезпечити сприятливі умови для інвестицій і створення нових робочих місць.