Луценко впевнений, що керівники держави хочуть мати і контролювати

Нардеп Ігор Луценко вважає, що влада, яка прийшла після Майдану, бажає мати таку ж необмежену владу, якої прагнув Янукович.

Читайте також"Ми показали силу": джерело розповіло про першу реакцію Януковича на силовий розгін Євромайдану

Про це парламентарій заявив в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі 1+1. На його думку, через прагнення представників влади «правити по-старому» гальмуються численні процеси очищення та розслідування злочинів, в тому числі і проти активістів.

Відео дня

Луценко впевнений, що керівники держави хочуть мати і контролювати «новий Беркут» та таких самих суддів і прокурорів, що були за президентства Януковича.

Нардеп стверджує, що № 1 у списку блокувальників розслідування злочинів проти Майдану є нинішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, «бо він особисто підписував листи на Генеральну прокуратуру, де казав: «ми не будемо вам видавати свій «Беркут», тому що ми вважаємо це недоцільним».

На запитання ведучої, чи є листи від Авакова із таким змістом, Луценко відповів, що вони є і міністр внутрішніх справ начебто підписував такі документи особисто. В цих листах, за словами нардепа, Аваков відзначав недоцільність виклику на допити екс-«беркутівців» до суду, адже це «погано впливає на їх психічний стан».

Луценко стверджує, що міністр внутрішніх справ може посилати екс-«беркутівців» у відрядження для того, аби вони уникали виклику на допит.