Народний депутат України Анатолій ГРИЦЕНКО вважає, що Верховна Рада ще до канікул може призначити нового міністра оборони, якщо Президент Віктор ЮЩЕНКО негайно внесе його кандидатуру для розгляду в парламенті. Як передає кореспондент УНІАН, про це А.ГРИЦЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в Сумах.

Депутат укотре підкреслив “неприпустимість ситуації, що склалася навколо військового відомства”. «Уже 25 днів, – зазначив він, – В.ЮЩЕНКО не робить подання на міністра оборони. Такого не було ні за часів КРАВЧУКА, ні за часів КУЧМИ. Ситуація незрозуміла й небезпечна своїми наслідками».

А.ГРИЦЕНКО також повідомив, що на останньому засіданні очолюваний ним Комітет з питань національної безпеки і оборони одноголосно прийняв рішення звернутися до Президента з вимогою негайно внести кандидатуру на посаду керівника військового відомства.

Відео дня

За словами А.ГРИЦЕНКА, “в армії замість порядку й дисципліни зараз хаос і безлад”.

Він сказав, що завтра в парламенті відбудеться позачергове пленарне засідання, і “якщо В.ЮЩЕНКО зробить подання – його встигнуть розглянути ще на цій сесії ВР”. А.ГРИЦЕНКО підкреслив, що Комітет з питань нацбезпеки і оборони готовий “оперативно зібратися й за 30 хвилин прийняти рішення щодо внесеної кандидатури”.

Крім того, А.ГРИЦЕНКО вважає за необхідне проведення консультацій між Президентом та керівниками парламентських фракцій і прем’єр-міністром щодо кандидатури міністра оборони.

«Я звертаюся до Президента як до Верховного Головнокомандувача, як полковник А.ГРИЦЕНКО до капітана В.ЮЩЕНКА: армія не може залишатися без першої особи».