Фракція Партії регіонів підтримає проект державного бюджету на 2010 рік, якщо уряд погодиться підвищити мінімальні пенсії та зарплати. Про це йдеться в заяві лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА, переданій УНІАН прес-службою ПР.

Зокрема, лідер Партії регіонів відзначив, що “проект бюджету, поданий до Верховної Ради, - заснований на нереальних показниках. І це думка не лише наших експертів. Це - висновок міжнародних фінансових організацій. Наприклад, Міжнародний валютний фонд прогнозує дефіцит бюджету понад 11 відсотків. А в проекті Юлії ТИМОШЕНКО прогноз - всього 5 відсотків. Так само і стосовно показників з інфляції, курсу гривні, ВВП, по безробіттю”.

За словами В.ЯНУКОВИЧА, Ю.ТИМОШЕНКО подає цифри, які “завжди розходяться з життям. Вона пропонує нереальний бюджет. Бюджет, який не може бути виконаний. Ю.ТИМОШЕНКО, як завжди, вірна собі: вона в черговий раз багато обіцяє, щоб за неї проголосували”.

Відео дня

Водночас, В.ЯНУКОВИЧ говорить: “Ми вважаємо, що треба реально підходити до формування бюджету. Ми за те, щоб у парламенті розпочалося обговорення цього важливого питання. Щоб бюджетний процес йшов у законному руслі. Більше того, якщо в процесі обговорення з проекту бюджету будуть зняті популістські обіцянки, якщо проект буде реальним - ми готові підтримати його”.

Але, зазначає лідер ПР, “уряд повинен зрозуміти нарешті, що він - при владі. І несе відповідальність за життя людей у державі. Людям треба жити вже сьогодні. І вже сьогодні їм треба полегшити життя, а не годувати їх обіцянками на 2010 рік. Людям треба годувати сім’ї, посилати дітей до школи, платити за житло і тепло... Тому ми не відступимо від наших вимог підвищити мінімальні пенсії та зарплати”.

За словами В.ЯНУКОВИЧА, Партія регіонів вимагає “приступити до негайної реалізації програми виходу України з кризи - подолання безробіття, зменшення податкового тиску, стабілізації фінансового ринку, відновлення виробництва”. Розпочинати треба зі звіту уряду про використання кредитів МВФ та виконання бюджету 2009 року, вважає лідер ПР.