Міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО заявляє про відсутність безпечних умов для евакуації українців із Сектору Газа.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам у літаку по дорозі до Москви.

“Зараз... не створені умови для безпечного транспортування колони тих людей, яких треба евакуювати до місця, звідки вони будуть евакуйовані”, - сказав А.ГРИЦЕНКО.

Відео дня

Він нагадав, що до Міноборони звернулось МЗС України з питанням, чи можливо здійснити евакуацію цих людей. За його словами, створено оперативну групу в Генштабі ЗСУ і вже розроблено два варіанти евакуації українців, до яких Міноборони уже готове.

Зокрема, в аеропорту «Бориспіль» стоїть готовий до вильоту літак Ту-154-Б державного підприємства Міністерства оборони «Українська авіаційна транспортна компанія». На борту літака сформована бригада військових медиків, які готові надавати першу медичну допомогу.

Другий варіант, за словами міністра оборони, - це військово-транспортний літак Іл-76 зі складу військово-транспортної бригади у Мелітополі. Екіпаж літака готовий до вильоту, а на його борту також сформована бригада військових медиків.

«Коли вони вилетять, зараз невідомо», - сказав А.ГРИЦЕНКО, зазначивши, що проходить координація з МЗС, місцевою владою, і виліт буде здійснено, коли будуть створені безпечні умови для безпечної доставки людей в місце, з якого вони будуть евакуйовані.

Як повідомляв УНІАН, у зв`язку із загостренням ситуації в Секторі Газа Палестинської національної автономії у Посольство України в Ізраїлі звернулися громадяни України, які проживають у даному регіоні, з проханням вивезти їх за межі зони бойових дій.

Кабінет міністрів України виділив 450 тис. грн. для евакуації українців.