Вирок Косінову мають оприлюднити 17 вересня

Як повідомляє Відділ звязків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, сьогодні Ленінський районний суд Миколаєва закінчив судове слідство у кримінальній справі, порушеній “за фактом закінченого замаху на вбивство Олександри Попової”.

Під час судових дебатів державний обвинувач - прокурор відділу прокуратури області Ганна Брек - заявила, що злочинний умисел не був доведений до кінця з причин, незалежних від волі підсудного. За її словами, наявні обставини, які обтяжують покарання - тяжкі наслідки, завдані злочином, а також стан алкогольного сп`яніння, у якому перебував підсудний на момент вчинення злочину.

Державне обвинувачення вимагає визнати підсудного Олександра Косінова винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство з хуліганських спонукань) та ч. 1 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна) Кримінального кодексу України, і за сукупністю злочинів остаточно призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Відео дня

Окрім того, прокуратурою Миколаївської області заявлено до підсудного цивільний позов про відшкодування витрат закладу охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілої від злочину на суму 9 361,22 грн.

Також державне обвинувачення підтримує позов, заявлений матір`ю О.Попової, про відшкодування матеріальних витрат. Мати та адвокат дівчини підтримали позицію прокуратури.

«Колегія суддів видалилась до нарадчої кімнати. Вирок має бути оголошеним у понеділок, 17 вересня», - сказано у повідомленні ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня в Миколаєві 18-річну О.Попову в ході виниклої побутової сварки жорстоко побив 22-річний О.Косінов. У лікарню дівчину доставили роздягнену і з тяжкими тілесними ушкодженнями: черепно-мозковою травмою з набряком головного мозку, розривом легені, переломом кісток носа і щелеп, переломом грудини і ребер. Більше 60 днів вона пролежала в комі в Миколаївській міській лікарні швидкої медичної допомоги.