Сергій Ківалов

Про це йдеться у повідомленні прес-служби депутата, переданому УНІАН.

За словами С.Ківалова, він не розуміє причин істерики навколо ухвалених учора у першому читанні змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів.

«Думаю, не знайдеться жодної людини у здоровому глузді, яка б хотіла, щоб її безкарно обмовили. Зараз депутат від нашої фракції Віталій Журавський пропонує ввести кримінальну відповідальність за наклеп. Я за ці поправки голосував тому, що вважаю, що розповсюдження свідомо неправдивої інформації (наклепу) – неприпустимо», - зазначив С.Ківалов.

Відео дня

Він підкреслив, що критика і наклеп – не одне і те саме. «Для того, щоб когось у чомусь викрити, треба мати достовірну інформацію, треба оперувати фактами, а не чутками і не плітками, які поширюють зацікавлені особи у тих же парламентських кулуарах. Не розумію, чому в контексті наклепу говорять про загрозу свободі слова», - сказав С.Ківалов.

На цю тему: Журавський пояснив, що закон про наклеп подав через вибори

Депутат висловив думку, що, можливо, треба поставити якісь правові «обмежувачі», щоб не було можливості переслідувати журналістів за оприлюднення правди. «Але тільки правди, а не наклепу», - підкреслив депутат.

«Якщо вслухатися у риторику супротивників цих змін, у мене як юриста напрошується висновок: зараз відстоюють можливість безкарно обмовляти», - заявив С.Ківалов.