ГПУ - допит ще не почався

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова.

“Наразі допит підозрюваної особи ще не розпочався, оскільки і адвокат, і підозрюваний проти того, щоб їх допитували”, - сказала Велькова.

За її словами, і Власенко, і його адвокат Олександр Плахотнюк заявляють слідчому, що їм потрібен додатковий час для особистого спілкування, і наголошують на тому, що, можливо, завершать своє спілкування до 22.00.

Відео дня

При цьому Велькова пояснила, що, відповідно до чинного законодавства, допитувати особу ніхто не має права після 22.00.

На тему: ГПУ проситиме суд обрати для Власенка запобіжний захід у вигляді застави

Тому і Власенко, й адвокат були попереджені слідчим, що якщо о 19.30 вони не погодяться давати свідчення, то завтра будуть викликані знову до Головного слідчого управління для допиту.

Разом з тим, Велькова спростувала інформацію, яку у присутності свого адвоката оголосив Власенко про те, що начебто йому не було роз'яснено його права і було відмовлено у виклику захисника.

“Інформація не відповідає дійсності, оскільки Плахотнюк вже доволі довго перебуває у Слідчому управлінні і спілкується зі своїм підзахисним. Йому (Власенку - УНІАН) була роз'яснена і зачитана підозра про вчинення злочину, як того вимагає чинне законодавство”, - сказала Велькова.

На запитання, чим займався Власенко впродовж кількох останніх годин, перебуваючи у кабінеті слідчого, вона відповіла, що той знайомився із врученим йому повідомленням про підозру та чекав на свого адвоката.