Правоохоронні органи Австрії затримали Фірташа 12 березня у Відні за запитом ФБР США

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«За останньою інформацією, яку ми маємо з нашого посольства, рішення про його екстрадицію було ухвалено судом першої інстанції, Земельним судом воно ще не розглядалося, тому ми не можемо говорити, що це рішення вже набрало сили», - сказав Перебийніс.

Читайте такожСуд Відня ухвалив рішення про екстрадицію Фірташа до США Як повідомляв УНІАН, правоохоронні органи Австрії затримали Фірташа 12 березня у Відні за запитом ФБР США.

Відео дня

14 березня Земельний суд Відня у кримінальних справах присудив Фірташу екстрадиційний арешт. Водночас у суді наголосили, що, окрім призначення екстрадиційного арешту, суддя ухвалив рішення про внесення Фірташем 125 млн євро застави. Якщо бізнесмен сплатить вказану суму в повному обсязі, пояснили в суді, він буде звільнений з-під варти під зобов'язання не залишати територію Австрії. Сума застави визначена з огляду на фінансовий стан обвинуваченого та тяжкість інкримінованих злочинів.