В ОБСЄ повідомляють, що їхні спостерігачі досі перебувають у полоні сепаратистів /

Про це йдеться у повідомленні ОБСЄ, поширеному в суботу, 31 травня, повідомляє «Німецька хвиля».

За даними Організації з безпеки і співробітництва у Європі, обидві групи спостерігачів захоплені сепаратистами та перебувають у їхньому полоні.

Заступник керівника місії спостерігачів ОБСЄ Александер Гуґ заявив у розмові з Deutschlandfunk у суботу, що усі поширені повідомлення про нібито звільнення членів місії, не відповідають дійсності. За словами Гуґа, які наводить агенція Reutres, контакту зі спостерігачами ОБСЄ досі немає.

Відео дня

Читайте такожРосія вважає, що місії ОБСЄ слід "енергійніше налагоджувати контакти" з бойовиками на сході

Водночас російська агенція "Інтерфакс" поширила у суботу вранці інформацію про наміри сепаратистів обміняти захоплених представників ОБСЄ на своїх сподвижників.

"Розглядаються різні варіанти, у тому числі й варіант їхнього обміну на наших соратників. Поки що рішення не ухвалено", - повідомив агенції співрозмовник зі штабу самооборони самопоголошеної "Донецької народної республіки". Він також сказав, що представники ОБСЄ і досі залишаються на території, контрольованій сепаратистами.

Напередодні в ЗМІ поширили інформацію про звільнення сепаратистами однієї з двох захоплених груп спостерігачів ОБСЄ. В ОБСЄ цю інформацію спростували.

26 травня у Донецькій області зникли четверо міжнародних спостерігачів, 29 травня - ще четверо у Луганській області.