Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Варшаві заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. 

Читайте такожПорошенко закликає Європарламент визнати «ЛНР» та «ДНР» терористами

Відео дня

"Підслухані українською контррозвідкою розмови вказують, що особи пов'язані з цими творіннями ("ДНР" та "ЛНР" - УНІАН) окупують будинки, беруть заручників, стріляють у цивільні літаки, це власне діяльність, яка у нас асоціюється з терористами, але прошу нам дати трохи часу для юридичного аналізу, бо визнання такого статусу мало би дуже конкретні юридичні та практичні наслідки", - сказав міністр.

Він нагадав, що це питання обговорювалося на минулому тижні в Брюсселі, зауваживши, що низка держав-членів Європейського союзу підтримала цю пропозицію озвучену Україною.

Читайте такожЖириновський пообіцяв "віце-прем'єру" ДНР всю необхідну допомогу на найвищому рівні - запис розмови

Як повідомляв УНІАН, українська влада звернулася до західних держав визнати самопроголошені у квітні цього року Донецьку та Луганську народні республіки терористичними організаціями після того, як їх представники 17 липня збили пасажирський літак з майже 300 людьми на борту, які прямували з Нідерландів до Малайзії.