Аваков став найвпізнаванішим українським міністром / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков є більш впізнаваний для людей серед урядовців, ніж прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте такожАваков - лідер антирейтингу: опитування показало, що українці найбільше не люблять силовиків

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції у Києві голова соціологічної компанії Active Group Олександр Позній, презентуючи опитування, проведене компаніями Active Group та «Клуб експертів».

Відео дня

Рейтинг впізнаваності українських міністрів

За його словами, на запитання «Яке з цих прізвищ ви пам’ятаєте»» і при цьому був запропонований перелік членів уряду, найбільша впізнаваність у Авакова - 84,3%, у Шмигаля - 71%.

«Ми з колегами навіть якось жартували - що ті діти, які в цьому році пішли до школи, народилися за часів Арсена Авакова, коли він був на посаді міністра внутрішніх справ, тобто всі ці 6 років він продовжує займати цю посаду», - сказав експерт.

Він зазначив, що на третьому місці за впізнаваністю міністр закордонних справ Дмитро Кулеба - 28,5%, далі - міністр захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський - 26,4%.

Найменше, зауважив експерт, опитані знають віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського - 8,4%.

Як проводилось опитування

  • Телефонне опитування проводилось 22 - 24 серпня.
  • У ньому взяли участь 1100 респондентів по всій Україні.
  • Похибка вибірки не перевищує 3%.

Арсен Аваков на посаді міністра МВС

22 лютого 2014 Арсен Аваков був обраний в.о міністра внутрішніх справ, після того, як з цієї посади було звільнено Віталія Захарченка.

З 27 лютого 2014 — міністр внутрішніх справ України в першому та другому урядах Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля.

Діяльність Авакова на посаді міністра МВС неодноразово викликала критику громадськості, зокрема  щодо розслідування резонансних справ - вбивства поліцейськими Кирила Тлявова, вбивства Катерини Гандзюк, зґвалтування поліцейськими в Кагарлику, вбивства Павла Шеремета.