Кабмін розділив Міністерство енергетики та навколишнього середовища на два відомства / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови, якою функції Міністерства енергетики та захисту довкілля поділяються на два відомства.

Відповідне рішення, ініційоване в.о. глави Мінекоенерго Ольгою Буславець, ухвалено на засіданні уряду сьогодні.

За словами Буславець, метою проекту є оптимізація роботи міністерства шляхом поділу повноважень у сфері захисту довкілля та енергетики, що дасть можливість комплексно упорядкувати формування державної політики у цих сферах.

Відео дня

Читайте такожКабмін розділив Мінветеранів та МінТОТ

"Ми йдемо таким шляхом: виділяємо міністерство екології та будемо прискорювати всі процедури, рухатися вперед, і критично важливо в кризовий час забезпечити функціонування Міністерства енергетики. Це важливо, оскільки криза може призвести до непоправних наслідків. Екологія зараз працює, буде призначений виконувач обов'язків", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування ухвалив рішення про необхідність поділу Міністерства енергетики та захисту довкілля на два міністерства.

2 вересня 2019 року постановою №829 "Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади" уряд реорганізував Міністерство енергетики та вугільної промисловості шляхом приєднання до Міністерства енергетики та захисту довкілля.