Зеленський дав нове інтерв'ю / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський озповів про замахи на його життя і російський план щодо його відсторонення від влади. 

"Перша спроба дуже цікава, коли вона перша, а потім все як по маслу. По-перше, люди не знають, що робити, і це виглядає дуже страшно. А потім просто розвідка ділиться з вами подробицями, що ще одна група приїхала в Україну, щоб [спробувати] це зробити", - сказав він в інтерв'ю The Sun.

За словами президента, він втратив рахунок спробам вбити його з початку повномасштабного вторгнення:

Відео дня

Я пережив 5-6 замахів путіна. Перший – найцікавіший. А далі це як Covid, стає легшим"

Зеленський каже, що Москва як і раніше дуже хоче усунути його від влади. Одна з місій росіян запланована на кінець 2023 року. "Операція називається "Майдан-3", вона спрямована на зміну президента. Можливо, не шляхом вбивства. Вони будуть використовувати будь-які інструменти, які у них є", - сказав президент.

Він не став відповідати на запитання журналіста, чи здійснювала Україна замахи на проросійських діячів на окупованих територіях. "Я не можу обговорювати з вами якісь спецоперації української розвідки, секретної служби або якихось спецпідрозділів. Є деякі моменти, які ми не обговорюємо", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, чи скористається Україна шансом вбити Путіна, якщо випаде така можливість, Зеленський сказав: "Це війна, і Україна має всі права захищати свою землю".

Операція "Майдан-3": що відомо

У недавній розмові з Bloomberg президент заявив, що українська розвідка та іноземні партнери отримали інформацію про російський план "Майдан 3".

Згідно з цими даними, окупанти намагатимуться посіяти розкол в українському суспільстві і створити "хаос" всередині країни, щоб дестабілізувати її.

Вас також можуть зацікавити новини: