Зеленський виявився недосяжним для спецслужб Росії / скріншот

Росія кілька разів робила замахи на життя Володимира Зеленського, але всі вони провалилися через те, що російські спецслужби вміють краще блефувати, ніж виконувати конкретні завдання. Про це розповів колишній керівник кримінальної розвідки України Валерій Кур в інтерв'ю "24 каналу".

За його словами, перший замах на Зеленського готувався ще до того, як він став президентом – під час його кар'єри коміка. Тоді ліквідувати українського артиста вирішив правитель Чечні Рамзан Кадиров.

"Зеленський з "95 кварталом" посміявся над ним, як вони сміялися над усіма – в цьому не було нічого дивного, адже вони гумористи", – заявив Кур, зазначивши, що тоді Зеленський вирішив не вплутуватися в "розбірки за поняттями".

Відео дня

За словами Кура, нові спроби ліквідувати Зеленського робилися вже після того, як він став президентом і відмовився виконувати "Мінські угоди" в російській їх інтерпретації.

"Замах на Шефіра (першого помічника президента – ред.) було скоєно не просто так. На Зеленського було скоєно майже стільки замахів, скільки на Фіделя Кастро. А його намагалися вбити дуже велику кількість разів", – заявив ексрозвідник.

За словами Кура, всі замахи на Зеленського виявилися невдалими, тому що в цьому вся суть путінського режиму – скрізь спецслужби, але всі вони – блеф.

Безпосередньо в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну завдання ліквідувати українського президента стояло перед загонами кадировців.

"І звичайна тероборона цих великих терористів, ці ДРГ зупинила", - заявив Кур.

Замахи на Зеленського

За даними американського публіциста Кріса Уіппла, на президента Зеленського було скоєно (або планувалося вчинити) щонайменше 12 спроб вбивства. Щонайменше, двом таким спробам вдалося запобігти завдяки розвідданим ЦРУ.

Цю ж інформацію підтвердив радник голови ОП Михайло Подоляк. За його словами, на Зеленського робили замах не менше 10 разів. Це тільки станом на початок березня минулого року.

Секретар РНБО Олексій Данілов згадував, що після чергового повідомлення спецслужб про підготовку замаху Зеленський не витримав і сказав "Скільки можна? Вони мені вже набридли!"

Вас також можуть зацікавити новини: