Андрій Єрмак

Радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейкоб Салліван провів розмову з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком після успішного запуску процесу деолігархізації в Україні. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook політичний експерт, блогер Сергій Биков.

За його словами, вчорашня розмова голови ОП Андрія Єрмака з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном відбулася завдяки тому, що Вашингтон упевнився: в Україні реально працює деолігархізація, антикорупційній системі нічого не загрожує, Київ ефективно вийшов з конституційної кризи.

“Саме тому ця розмова відбулася після розгляду на РНБО питань надр, а також указу Зеленського про скасування указів Януковича щодо призначення Тупицького і Касмініна суддями КСУ”, - наголосив експерт.

Відео дня

Він також зауважив, що США повністю влаштовує призначення Зеленським саме Єрмака відповідальним за американський напрямок.

“Вашингтон хоче мати справу саме з ним, бо він показав себе ефективним під час переговорів. Адже він з одного боку - чітко доносить позицію Банкової, а з іншого - сам є прозахідним політиком”, - розказав Биков.

Експерт переконаний, що це демонструє  відстоювання необхідності вступу України до НАТО Андрієм Єрмаком.

“Особисто мене здивувало те, наскільки високо Вашингтон оцінив зусилля Офісу президента у питанні протидії дезінформації. Просто процитую Саллівана:  «Нам є чого повчитися у вас у питанні протидії дезінформації. Сподіваємося на можливість подальшої співпраці у цій сфері». Взагалі ж чим далі - тим все більше в стратегії Банкової вимальовується чіткий прозахідний вектор”, - констатував Биков.