За словами Дубінського, все, що потрібно тут Кремлю, це не допустити європейської інтеграції України / фото УНІАН

Росії абсолютно плювати на жителів Донбасу, а захоплення цієї території і розв'язання війни необхідні тільки для того, щоб геополітично утримувати Україну у сфері впливу Кремля.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив народний депутат України Олександр Дубінський.

"Чомусь ніхто не ставить собі запитання, а чи легітимний взагалі базис, на якому будуються Мінські угоди. Нагадаю, його підписав Кучма, і підписав, не маючи на це жодних повноважень, тому що відповідну вказівку йому дав Порошенко», – сказав нардеп.

Відео дня

На його думку, Кучма не має ні мандата, ні представництва для підписання таких угод. 

Читайте такожНардеп звернувся до президента у зв'язку зі "спробою держперевороту в Україні"

"А не маючи такого права, він присвоює владні повноваження, це стаття 353 Кримінального кодексу України. Тобто ми чомусь постійно забуваємо, що якщо розбиратися в основах цього документа, його не існує», – заявив Дубінський.

Він також вважає, що суть угод потрібно пояснювати обивателям зрозумілою мовою.

"Замість того, щоб хизуватися формулами Штайнмаєра, домовленостями, пунктами угод, делегаціями, переговорами, з обивателями потрібно вести діалог простою мовою. І пояснити, що ми можемо зробити, яким шляхом йти. І чи правильним ми шляхом йдемо зараз", - розповів депутат. 

Також, на думку народного депутата, Російська Федерація, підсовуючи Україні окуповані території з проведеними там виборами під контролем росіян, хоче створити вічний анклав нестабільності й тиску на цілісність України під контролем проросійських сепаратистів. 

«Ми прекрасно розуміємо, що Кремлю абсолютно плювати на жителів Донбасу. На права російськомовних, на Донбас, на Луганськ, на окуповану територію, на те, що там відбувається, плювати. Тому що захоплення цієї території та окупація частини України, і розв'язання кривавої війни, необхідно тільки для того, щоб геополітично утримувати Україну в обіймах Російської Федерації», – наголосив Дубінський.

За його словами, все, що потрібно тут Кремлю, це не допустити європейської інтеграції України, економічної та політичної, і перешкоджати можливим переговорам з НАТО.

"Вони не хочуть допустити вихід нашої країни з-під контролю імперії, все, крапка. І їм абсолютно плювати на людей, яка кількість буде жертв, що буде завтра з Донецьком, чи захоплять його, чи втоплять його в крові та що сепаратисти роблять там з людьми, які там залишилися жити вимушено або за своїм власним бажанням. Тому, коли говорять, що є політичний шлях переговорів, Тристороння контактна група, дідусі в цьому ТКГ, їх позиції та листи в парламент, це все фількина грамота, ні про що», – резюмував політик.