Ілюстрація / REUTERS

Вторгнення Росії в Україну найближчим часом малоймовірне, бо Росія має проблеми зі збільшення військового угруповання на кордонах нашої країни.

Про це заявив народний член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в ефірі Свободи слова на ICTV.

Читайте також"Не вважає незалежною державою": посол США вказав на загрозу для України від "обнулення" термінів Путіна

Відео дня

«Формування величезного угруповання російських військ на кордонах України загальмовано і розтягнуто в часі щонайменше на півтора року. Це свідчення того, що ситуація з нестабільністю з нафтою і COVID-19 у Росії дійсно скрутна», – сказав він.

Росія планувала завершити розгортання військ на кордонах України до кінця 2020 року, уточнив Рахманін.

«Коли відбувається реальне захоплення, створюються ударні угруповання, яких немає на кордонах. Суттєвого збільшення кількості чи якості з’єднань нині не фіксується», – додав нардеп.

Станом на 6 липня Збройні сили України не бачать загрози вторгнення Російської Федерації в нашу країну. Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв та додав, що ЗСУ відпрацювала плани на усі військові загрози, в тому числі й на Таврійському напрямку.