17 червня у Раді зареєстрували проект постанови про призначення Шкарлета на посаду міністра освіти і науки / фото архів прес-служби Міносвіти, Сергій Шкарлет – ліворуч

Народний депутат від «Голосу» Інна Совсун пропонує законодавчо заборонити обіймати посади ректорів та членів уряду особам, у наукових роботах яких виявили плагіат.

Про це народний депутат з фракції "Голос", колишній перший заступник міністра освіти і науки Совсун повідомила у Facebook.

Вона зазначила, що таким чином хоче завадити ректору Чернігівського технологічного університету Сергію Шкарлету обійняти посаду міністра освіти і науки.

Відео дня

Читайте такожПлагіат у дисертаціях та минуле в Партії регіонів: що відомо про в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета

При цьому вона повідомила, що два дні тому звернулася до Національного агентства із забезпечення якості освіти (НАЗЯВО) з проханням дати оцінку щодо можливого плагіату в роботах Шкарлета.

«НАЗЯВО є тією державною інституцією, яка має право й повноваження працювати з питаннями академічної доброчесності, тому їхній висновок є визначальним у цьому питанні», - додала депутат.

Совсун також повідомила, що сьогодні відправила на реєстрацію у парламенті проект закону, яким пропонується заборонити обіймати посади ректорів, членів уряду особам, у роботах яких виявили плагіат.

«Чимало депутатів виявили бажання підписати цей законопроект. І я наполягатиму на винесенні цього проекту до зали парламенту», - додала вона.

На сайті партії «Голос» зазначається, що, «незважаючи на численні публічні протести наукової та освітньої спільнот, депутатів та активістів, уряд на закритій частині засідання призначив виконуючим обов’язки міністра освіти і науки одіозного ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета».

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови(№ 3675) про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

18 червня депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що президент Володимир Зеленський попросив фракцію "СН" підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

19 червня Качура повідомив, що у фракції "Слуга народу" немає голосів за призначення Шкарлета.

Як повідомила депутат від «СН» Ірина Верещук, у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його "політичної заангажованості" через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

Сьогодні, 25 червня, Кабінет міністрів призначив Шкарлета в.о. міністра освіти і науки.