Ірина Венедіктова / фото ОГПУ

Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Кримінальне провадження зареєстроване на самому початку 2021 року і весь цей час тривало слідство, детективи і прокурори збирали докази у процесуальний спосіб", - проінформувала генпрокурор.

Відео дня

За її даними, під час проведення слідчих і процесуальних дій було встановлено, що фігуранти цієї справи фактично вимагали грошові кошти за свою "допомогу" в питанні працевлаштування посадовця, а згодом вказані ними суми були фактично їм передані. Всі ці факти належним чином зафіксовані детективами і прокурорами.

"Хочу подякувати нашим партнерам із НАБУ і колегам із САП за гарно сплановану і прекрасно проведену операцію. Не можу приховати жалю, оскільки мова про моє рідне місто і про мою рідну область, але це нічого не міняє і не змінить. Політична приналежність фігурантів їм також не допоможе, а скоріше навпаки - увага до представників команди влади в подібних випадках має значення", - зазначила Венедіктова.