Разумков підтвердив, що не голосував за кандидатуру Вітренка / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Призначення Юрія Вітренка тимчасовим виконувачем обов’язків міністра енергетики в обхід парламенту не сприятиме співпраці з урядом.

Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав у програмі "Хард з Влащенко" на телеканалі Україна 24.

Він підтвердив, що не голосував за кандидатуру Вітренка і пояснив, чому: "Я вважаю, що ми або в бізнесі, або в політиці. І премія в 170 мільйонів, я думаю, що все таки це не на часі для людини, яка йде працювати на користь державі".

Відео дня

"Щодо його призначення, я, мабуть, буду не до кінця об’єктивним, тому що я представляю Верховну Раду України. Але я, по-перше, погано ставлюся до виконувачів обов’язків, тому що, згідно з Конституцією, ВР призначає тих чи інших міністрів на посаду. По-друге, я думаю, що це не додасть ефективності співпраці, коли людина станом на сьогодні не підтримана ВР, а її в обхід, фактично, Ради призначають в.о. міністра", - сказав Разумков.

Також він зазначив, що з приводу призначення Вітренка т.в.о. міністра консультації з ВР прем’єр-міністр не проводив.

"Я думаю, що це не зовсім коректно. Я зараз без персоналії Вітренка, я кажу в цілому. Навіть якби я голосував за того чи іншого кандидата і він не набрав необхідну кількість голосів, то моя б риторика залишилася саме такою", - додав голова ВРУ.

Читайте такожВітренко побажав нардепам знайти кращого кандидата на посаду міністра енергетики

Водночас Разумков нагадав, що парламент ухвалив закон, яким забороняється бути виконувачем обов’язків більш як 30 днів.

Зміна керівництва Міненергетики: що цьому передувало

  • 20 листопада Кабмін звільнив виконувача обов'язків міністра енергетики Ольгу Буславець і призначив на цю посаду заступника міністра енергетики Юрія Бойка. Буславець виконувала обов'язки міністра з квітня 2020 року.
  • 17 грудня Верховна Рада України не підтримала призначення колишнього топ-менеджера НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка першим віце-прем'єр-міністром - міністром енергетики України.
  • 21 грудня, Буславець повідомила, що подала у відставку з посади першого заступника міністра енергетики.
  • 21 грудня уряд призначив Юрія Вітренка тимчасовим виконувачем обов'язків міністра енергетики.