Зеленського звинуватили в "нагнітанні напруженості у відносинах з Росією" / Фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ РФ звинуватили президента України Володимира Зеленського в курсі "на конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією".

Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС РФ у зв'язку з річницею вступу на посаду президента України Зеленського, текст якого має УНІАН.

"Непорушною залишається лінія Києва на конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією. В Україні триває боротьба з усім, що так чи інакше пов'язує наші народи. Не припиняється наступ на російську мову і культуру, спотворюється спільна історія, героїзується нацизм, оскверняють меморіали радянським воїнам", - оголосили у відомстві.

Відео дня

При цьому російське МЗС не задоволене новими санкціями проти російських громадян і юридичних осіб.

Читайте такожГолова МЗС Німеччини нагадав Лаврову, що Росія має виконувати Мінські угоди

"У справі санкцій він (Зеленський - УНІАН) перевершив свого попередника по креативу. Важко пояснити, якими міркуваннями керувалися в Києві, коли включали до санкційних списків Ермітаж і Музей імені О.С.Пушкіна. Цікаво, чи будуть переслідувати в Україні своїх співвітчизників за відвідування цієї скарбниці? А що станеться з українськими громадянами, які проходили і проходять навчання в МДУ імені М. В. Ломоносова, який, на думку Києва, становить загрозу національній безпеці України", - наголошується в коментарі.

При цьому в МЗС РФ не вказують, що санкції запроваджено за діяльність цих організацій у тимчасово окупованому Криму.

"Київським націонал-радикалам явно мало заборони російської мови і літератури, російських фільмів і ЗМІ. Вони прагнуть більшого. Буде не дивно, якщо наприкінці президентства Зеленского в Україні палитимуть книги Толстого, Чехова, Достоєвського і Гоголя, трощити вцілілі пам'ятники великим діячам Росії та України, які зробили внесок у спільну культуру", - припустили російські дипломати.

При цьому заявляється, що сьогодні русофобія отримує в Україні "нове дихання, підноситься, як і за Петра Порошенка, до рангу державної політики".

Раніше УНІАН повідомляв, що президент Володимир Зеленський продовжив заборону російських сайтів і соціальних мереж в Україні.