Ляшко прокоментував ймовірне призначення главою МОЗ / фото УНІАН

Головний санітарний лікар та заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко прокоментував своє можливе призначення на посаду міністра охорони здоров'я. Раніше стало відомо, що Максима Степанова хочуть відправити у відставку.

Читайте такожАрахамія про звільнення Степанова: на посаду міністра вже є кілька кандидатур

Як пише ТСН, під час зустрічі із журналістами 15 травня на запитання, чи пропонували йому крісло, Ляшко відповів, що за час роботи у МОЗ "хтось комусь щось пропонує".

Відео дня

"Я на посаді заступника міністра вже за третього міністра. Кожний раз під час зміні чи певних локаціях, хтось комусь щось пропонує і обговорює. Тому некоректно зараз з мого боку коментувати якісь такі речі. Є міністр, є заступник міністра. У кожного є своя сфера відповідальності", - зазначив Ляшко.

Ляшко наголосив, що "всьому свій час", а тому не став коментувати якісь свої рішення, якщо очолить МОЗ. Він пообіцяв, якщо таке відбудеться, то збереться з журналістами. 

"Я вам офіційно обіцяю. Якщо відбудуться якісь зміни в 22-23 році, то вони будуть присвячені такому спілкуванні в доброзичливій обстановці з чашкою чаю", - сказав він. 

Відставка Степанова: що відомо

  • 14 травня прес-секретар глави Верховної Ради Ольга Туній повідомила, що до Верховної Ради надійшло подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку Максима Степанова
  • Степанов повідомив, що не писав заяви на звільнення з посади глави МОЗ. 
  • Наприкінці квітня заявили, що питання відставки глави МОЗ можуть розглянути на позачерговому засіданні уряду. Тоді за його підписалися більш ніж 150 депутатів.
  • Про відставку Степанова почали говорити ще восени 2020 року. У листопаді ходили чутки, що відставку нібито погодили в Офісі президента й Кабміні.
  • Тоді ж Ярослав Железняк з партії "Голос" розповів, що 13 листопада уряд підписав документ, який розпочне процес звільнення міністра охорони здоров'я. Одразу після цього Степанов пішов на лікарняний.
  • Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що наступним міністром охорони здоров'я може стати заступник Степанова та головний санлікар країни Віктор Ляшко.