Президент України Володимир Зеленський / Фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що помилки у реформуванні медичної сфери потрібно виправити.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на пленарному засіданні парламенту під час виступу з щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Читайте такожЗеленський поставив собі три запитання з трибуни Ради

Відео дня

Президент сказав, що тема коронавірусу не є єдиним викликом медичній галузі, адже є багато звернень лікарів щодо другого етапу медичної реформи.

"Існував ризик звільнення 50 тисяч медиків і закриття більше 300 лікарень. Під загрозою опинилася екстрена медична допомога, багатопрофільні лікарні, онкоцентри, госпіталі ветеранів, більшість дитячих лікарень, психіатрична та туберкульозна служби. Всього цього ми не допустили. Не допустили, щоб дитячі лікарі поїхали за кордон і відбулося катастрофічне зростання дитячої смертності, чи щоб у найближчі два роки захворюваність на туберкульоз зросла на третину", - наголосив Зеленський.

Глава держави сказав, що йому відомо про те, що тема медичної реформи викликає жваві суперечки.

Та давайте визнаємо правду - ця реформа має як беззаперечні переваги, так і відверто слабкі місця. Наше завдання – зберегти позитивні моменти та виправити всі ці помилки. Реформою мають бути задоволені і пацієнти, і медики всіх рівнів, - сказав Зеленський.

Крім того, президент чекає пропозицій від профільного комітету парламенту та Міністерства охорони здоров'я щодо моделі страхової медицини.

Вас можуть зацікавити наступні новини: