Зеленський розповів про поїздку в Оман / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його поїздка в Оман була приватною, та розповів її деталі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції в Києві.

«Поїздка в Оман – це була моя приватна поїздка...У мене є сім’я, жива сім’я, живі діти, які полетіли в Оман просто на відпочинок, вони мали цю можливість і мали всі права на це. Тут немає ніякого секрету. У мене, справді, був план багатьох зустрічей на державному рівні на Сході, в різних країнах. У нас в Омані на той час навіть не було посла. Якщо говорити про державний візит, у нас не було жодних нормальних відносин - дипломатичних, інвестиційних - з такими країнами, як Саудівська Аравія, Оман. Наш Офіс готував багато таких зустрічей на державному рівні», - заявив він.

Відео дня

Зеленський також зауважив, що султан Оману Кабуса бен Саїда аль-Саїда на той час був у тяжкому стані, і розумів, що з ним не зможе зустрітись. Президент України ще раз висловив співчуття народу цієї країни у зв’язку зі смертю султана.

Читайте такожУ Путіна стверджують, що секретар СБ РФ Патрушев не літав до Оману, коли там був Зеленський

«Я розумів, що я з ним (султаном – УНІАН) не зустрінусь, коли я зрозумів, що я з ним не зустрінусь і у мене можуть бути тільки приватні зустрічі, я розумів, що я, як порядна і гідна людина, не буду використовувати державний літак, щоб полетіти на зустріч з тією людиною, яка сьогодні керує Оманом», - пояснив Зеленський.

Президент відзначив, що під час зустрічей в Омані обговорив плани на майбутнє, призначення посла, розвиток інвестицій в Україну, відносини між країнами. «Так, це не державні зустрічі, напевно. Я не можу бути на пляжі. Тому я полетів до своєї сім’ї, моя сім’я оплатила номер в готелі. Я прилетів, я був там, здається, три доби. Потім, на жаль, була трагедія, і я повернувся в Україну достатньо швидко, наскільки зміг швидко, і одразу у нас була скликана РНБО, і ми одразу почали займатися іранською трагедією», - зауважив глава держави.

Читайте такожПоїздка Зеленського в Оман: Офіс президента судитиметься з журналістами "Схем"

Зеленський відзначив, що летів в Оман не інкогніто. «Я не інкогніто полетів, а по квитку, який був куплений, по квитку, в якому було написано не «Петро Інкогніто», а Володимир Зеленський. Ви кажете, що ніхто не знав? Ніхто не цікавився. Людина полетіла на два-три дні. Я не повинен про свою приватну поїздку говорити. Я не брав з собою свій Офіс, своїх помічників, міністра закордонних справ…Поводив себе, як нормальна людина. Я можу завтра поїхати в Одесу чи ще кудись, якщо це буде моя приватна поїздка. Я ще в душ ходжу, ще сплю і люблю дітей, і дружину свою», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 5 січня в Офісі президента заявили, що Зеленський перебував в Омані, де у нього були заплановані зустрічі на найвищому рівні. В ОПУ зауважили, що до Оману Зеленський відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.