
Правильно приготовлена помадка здатна підкреслити смак кондитерського виробу. Можна приготувати, наприклад, шоколадну, фруктову, ванільну, масляну, молочну помадку.
Цукрова помадка для торта
- Цукор - 500 г
- Вода - 150 г
- Лимонний сік - 1 ч. л.
Змішати в каструльці цукор та воду. Покласти на плиту, довести до кипіння, щоб цукор розчинився.
Читайте такожЗаварні кільця з сирним кремом: як приготувати ніжний десертЧерез 4 хвилини додати лимонний сік і продовжувати варити. Готовність можна перевірити, взявши ложку сиропу й наливши її в крижану воду. Якщо вдається скачати м'яку кульку – то можна знімати каструлю з вогню. При цьому каструлю краще зняти з плити, адже важливо не переварити.
Після цього сироп треба швидко охолодити. Найкраще покласти каструльку на лід і помішувати. Щойно температура сиропу знизиться до 50-40°С, треба почати збивати (близько 15-20 хвилин).
Коли помадка побіліє і сильно загусне – то вона готова. Помадку слід залишити на ніч, а перед вживанням варто трохи прогріти, щоб полегшити нанесення на торт.
Шоколадна помадка з какао
- Молоко - 5 ст. л.
- Цукор - 5 ст. л.
- Какао-порошок - 3 ст. л.
- Вершкове масло (розм’якшене) - 50 г
У невеликій ємності з’єднати молоко і цукор. Нагріти їх на невеликому вогні, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Додати какао, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини.
Зняти помадку з вогню, додати вершкове масло і перемішати. Таку помадку можна використовувати як для заливки тортів, так і для нанесення на них написів.
Цитрусова помадка
- Апельсин - 1 шт.
- Лимон - 1/4 шт.
- Цукор - 100 г
- Масло вершкове - 60-70 г
- Яйце куряче - 1 шт.
З апельсина і лимона зняти цедру, порізати її. Вичавити із фруктів сік, додати цедру і проварити хвилин 5-7 на невеликому вогні.
Читайте такожПовітряні панкейки: як приготувати апетитні смаколикиПроцідити цитрусовий відвар, додати масло та цукор. Нагрівати доти, поки не розчиняться цукор і масло. Довести до кипіння й зняти з вогню.
Яйце збити в густу піну. Влити поступово 2 столові ложки гарячого сиропу (але не киплячого). Слід постійно збивати, щоб яйця не заварилися.
Потім тонкою цівкою влити у киплячий сироп, яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Покласти на повільний вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загусання. Відправити помадку в холодильник до повного охолодження.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Апетитні млинці з сиром: як приготувати неймовірні налисники на Масницю
- Ніжно-повітряний торт "Пташине молоко": як приготувати неймовірний десерт
- Розсипчастий тертий пиріг: як приготувати смачну випічку з повидлом
- Цукрова глазур для випічки: як приготувати оздобу для смаколиків на желатині
- Ніжний бісквітний рулет: як приготувати смаколик із сирним кремом