Рецепт помадки для торта / фото ua.depositphotos.com

Правильно приготовлена помадка здатна підкреслити смак кондитерського виробу. Можна приготувати, наприклад, шоколадну, фруктову, ванільну, масляну, молочну помадку.

Цукрова помадка для торта

  • Цукор - 500 г
  • Вода - 150 г
  • Лимонний сік - 1 ч. л.

Змішати в каструльці цукор та воду. Покласти на плиту, довести до кипіння, щоб цукор розчинився.

Читайте такожЗаварні кільця з сирним кремом: як приготувати ніжний десертЧерез 4 хвилини додати лимонний сік і продовжувати варити. Готовність можна перевірити, взявши ложку сиропу й наливши її в крижану воду. Якщо вдається скачати м'яку кульку – то можна знімати каструлю з вогню. При цьому каструлю краще зняти з плити, адже важливо не переварити.

Відео дня

Після цього сироп треба швидко охолодити. Найкраще покласти каструльку на лід і помішувати. Щойно температура сиропу знизиться до 50-40°С, треба почати збивати (близько 15-20 хвилин).

Коли помадка побіліє і сильно загусне – то вона готова. Помадку слід залишити на ніч, а перед вживанням варто трохи прогріти, щоб полегшити нанесення на торт.

Шоколадна помадка з какао

  • Молоко - 5 ст. л.
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Вершкове масло (розм’якшене) - 50 г

У невеликій ємності з’єднати молоко і цукор. Нагріти їх на невеликому вогні, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Додати какао, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини.

Зняти помадку з вогню, додати вершкове масло і перемішати. Таку помадку можна використовувати як для заливки тортів, так і для нанесення на них написів.

Цитрусова помадка

  • Апельсин - 1 шт.
  • Лимон - 1/4 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Масло вершкове - 60-70 г
  • Яйце куряче - 1 шт.

З апельсина і лимона зняти цедру, порізати її. Вичавити із фруктів сік, додати цедру і проварити хвилин 5-7 на невеликому вогні.

Читайте такожПовітряні панкейки: як приготувати апетитні смаколикиПроцідити цитрусовий відвар, додати масло та цукор. Нагрівати доти, поки не розчиняться цукор і масло. Довести до кипіння й зняти з вогню.

Яйце збити в густу піну. Влити поступово 2 столові ложки гарячого сиропу (але не киплячого). Слід постійно збивати, щоб яйця не заварилися.

Потім тонкою цівкою влити у киплячий сироп, яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Покласти на повільний вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загусання. Відправити помадку в холодильник до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: