Новорічні салати з морепродуктами / фото ua.depositphotos.com

Враховуючи те, що вартість новорічного столу злетіла до небес, українці опинилися перед дилемою - і Новий рік відзначити потрібно, і ціни кусаються. УНІАН розповість, як приготувати салати з рибою і морепродуктами так, щоб не залишитися без грошей.

Раніше ми говорили про те, як приготувати найсмачніший Олів'є.

Салат з морепродуктами асорті

  • Мідії в раковині - 1 кг

або 

Відео дня
  • Мідії очищені - 300 г
  • Креветки в панцирі - 2 склянки

або 

  • Креветки очищені - 0,75 склянки
  • Кальмари (тушки) - 3 шт.
  • Часник - 1 зубок
  • Зелень петрушки - 1 пучок
  • Оливки без кісточок - 1 стакан
  • Олія оливкова - 0,3 склянки
  • Сік лимонний - 2 ст. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,3 ч. ложки
  • Сіль - 3 щіпки

Креветки відварити 3-5 хвилин, потім відкинути на друшляк. Якщо купили в панцирі, то очистити. Мідії також опустити в гарячу воду і відварити протягом 5-6 хвилин, поки вони не розкриються. Якщо молюски були в раковинах, то потрібно дістати їх звідти. Заморожені кальмари розморозити, при необхідності почистити і нарізати кільцями. 

Читайте такожСалат Мімоза на Новий рік: найоригінальніші рецепти звичної стравиРозігріти на сковороді 1 ст.л оливкової олії, посолити і тушкувати м'ясо кальмара 1 хвилину, потім викласти його на тарілку. Оливки обсушити, дрібно нарізати разом з петрушкою. Часник подрібнити, змішати з лимонним соком, оливковою олією, чорним перцем і сіллю. Все це перемішати, з'єднати з оливками і петрушкою.

Змішати креветки і мідії з отриманою масою. Ретельно перемішати і викласти гіркою на кільця кальмарів. Готовий салат можна прикрасити вареними креветками, краще подавати холодним.

Салат з кальмарами і помідорами

Рецепт смачного салату / фото ua.depositphotos.com

Для цього салату замість кальмарів можна взяти морський коктейль.

  • Авокадо - 1 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Морепродукти консервовані - 150 г
  • Часник - 1 зубок
  • Перець чилі гострий, свіжий - за смаком
  • Листя салату - 4 шт.
  • Рукола (за бажанням) - за смаком
  • Зелень петрушки - за смаком
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль - за смаком

Авокадо почистити, нарізати кубиками і скропити лимонним соком, щоб він не потемнів. Так само точно подрібнити помідори. З морського коктейлю злити розсіл, при необхідності нарізати морепродукти. 

Читайте такожТоп-5 страв на Новий рік у вигляді тигра: добірка тематичних закусок і десертівВ окремій ємності з'єднати авокадо і помідор, додати подрібнений часник і кільця перцю чилі. Додати морепродукти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією. 

Листя салату промити, акуратно порвати і викласти на тарілку, збризнувши лимонним соком. Якщо хочете, можете додатково використовувати рукколу. Викласти салат з морепродуктів на листя, за бажанням прикрасити часточками лимона.

Салат з креветками "Як в ресторані"

  • Кальмари - 200 г
  • Крабові палички - 100 г
  • Креветки варено-морожені (очищені) - 100 г
  • Ікра червона - 30-40 г
  • Білки яєчні варені - 2 шт.
  • Майонез - 100 г
  • Сіль - за смаком

Підготувати інгредієнти для салату: розморозити морський коктейль і відварити яйця протягом 7-10 хвилин. Крабові палички нарізати смужками, кальмари відварити 2-3 хвилини в підсоленій воді і також нарізати смужками. Так само подрібнити яєчні білки.

В окремій ємності з'єднати крабові палички, кальмари і яйця, додати креветки. Готовий салат посолити і заправити майонезом (в якості альтернативи можна використовувати оливкову олію). Подавати салат теплим, попередньо прикрасивши червоною ікрою.

Читайте також: