Враховуючи те, що вартість новорічного столу злетіла до небес, українці опинилися перед дилемою - і Новий рік відзначити потрібно, і ціни кусаються. УНІАН розповість, як приготувати салати з рибою і морепродуктами так, щоб не залишитися без грошей.
Раніше ми говорили про те, як приготувати найсмачніший Олів'є.
Салат з морепродуктами асорті
- Мідії в раковині - 1 кг
або
- Мідії очищені - 300 г
- Креветки в панцирі - 2 склянки
або
- Креветки очищені - 0,75 склянки
- Кальмари (тушки) - 3 шт.
- Часник - 1 зубок
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Оливки без кісточок - 1 стакан
- Олія оливкова - 0,3 склянки
- Сік лимонний - 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений - 0,3 ч. ложки
- Сіль - 3 щіпки
Креветки відварити 3-5 хвилин, потім відкинути на друшляк. Якщо купили в панцирі, то очистити. Мідії також опустити в гарячу воду і відварити протягом 5-6 хвилин, поки вони не розкриються. Якщо молюски були в раковинах, то потрібно дістати їх звідти. Заморожені кальмари розморозити, при необхідності почистити і нарізати кільцями.
Читайте такожСалат Мімоза на Новий рік: найоригінальніші рецепти звичної стравиРозігріти на сковороді 1 ст.л оливкової олії, посолити і тушкувати м'ясо кальмара 1 хвилину, потім викласти його на тарілку. Оливки обсушити, дрібно нарізати разом з петрушкою. Часник подрібнити, змішати з лимонним соком, оливковою олією, чорним перцем і сіллю. Все це перемішати, з'єднати з оливками і петрушкою.
Змішати креветки і мідії з отриманою масою. Ретельно перемішати і викласти гіркою на кільця кальмарів. Готовий салат можна прикрасити вареними креветками, краще подавати холодним.
Салат з кальмарами і помідорами
Для цього салату замість кальмарів можна взяти морський коктейль.
- Авокадо - 1 шт.
- Помідор - 1 шт.
- Морепродукти консервовані - 150 г
- Часник - 1 зубок
- Перець чилі гострий, свіжий - за смаком
- Листя салату - 4 шт.
- Рукола (за бажанням) - за смаком
- Зелень петрушки - за смаком
- Олія оливкова - 3 ст. л.
- Перець чорний - за смаком
- Сіль - за смаком
Авокадо почистити, нарізати кубиками і скропити лимонним соком, щоб він не потемнів. Так само точно подрібнити помідори. З морського коктейлю злити розсіл, при необхідності нарізати морепродукти.
Читайте такожТоп-5 страв на Новий рік у вигляді тигра: добірка тематичних закусок і десертівВ окремій ємності з'єднати авокадо і помідор, додати подрібнений часник і кільця перцю чилі. Додати морепродукти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією.
Листя салату промити, акуратно порвати і викласти на тарілку, збризнувши лимонним соком. Якщо хочете, можете додатково використовувати рукколу. Викласти салат з морепродуктів на листя, за бажанням прикрасити часточками лимона.
Салат з креветками "Як в ресторані"
- Кальмари - 200 г
- Крабові палички - 100 г
- Креветки варено-морожені (очищені) - 100 г
- Ікра червона - 30-40 г
- Білки яєчні варені - 2 шт.
- Майонез - 100 г
- Сіль - за смаком
Підготувати інгредієнти для салату: розморозити морський коктейль і відварити яйця протягом 7-10 хвилин. Крабові палички нарізати смужками, кальмари відварити 2-3 хвилини в підсоленій воді і також нарізати смужками. Так само подрібнити яєчні білки.
В окремій ємності з'єднати крабові палички, кальмари і яйця, додати креветки. Готовий салат посолити і заправити майонезом (в якості альтернативи можна використовувати оливкову олію). Подавати салат теплим, попередньо прикрасивши червоною ікрою.
Читайте також: