NASA відправить космічний апарат максимально близько до Сонця / NASA/SDO

Спеціальний космічний робот завбільшки з автомобіль має назву Parker Solar Probe. Його запуск NASA збирається провести у серпні на мисі Канаверал у Флориді. Після цього апарат наблизиться до Сонця на відстань 3,8 мільйони миль від поверхні зірки.

Як пише Daily Star, всі земні апарати до цього розташовувалися у сім разі далі від Сонця. Вчений з лабораторії прикладної фізики Університету Джона Хопкінса Нікола Фокс визнав: «Відправити зонд туди, де ще ніхто не бував, амбітна мета. А відправити апарат в таке жорстоке середовище – надзвичайно амбітна мета».

Читайте такожВчені з'ясували, що буде після смерті Сонця

Відео дня

До цього часу рекордсменом з наближення до поверхні Сонця був апарат Helios 2, який у 1976 році розмістився за 27 мільйонів миль від зорі. Вартість запуску Parker Solar Probe складає 1,5 мільярд доларів. Це перший крок у програмі американської аерокосмічної агенції під назвою «Living With a Star».

Новини про запуск апарата з’явилися на тлі повідомлень про те, що система старих зірок, які помирають, вступила в Сонячну систему і тепер ці помираючі зірки живляться від Сонця, черпаючи з нього енергію. Фізик доктор Клавдія Альбертс закликала NASA відкрити доступ для всіх бажаючих до камер з телескопів, які спостерігають за Сонцем. Мовляв, якщо там немає, чого приховувати, тоді варто дозволити всім спостерігати за зіркою.