Ілюстрація REUTERS

Ілон Маск і інші представники SpaceX провели зустріч з провідними планетологами Землі на початку цього тижня, на яких вони обговорили плани бізнесмена щодо колонізації Марса.

Космічний стартап попросив учених «не афішувати» ці дискусії, повідомляє Space.com.

Читайте такожЛюди не зможуть комфортно жити на Марсі

Відео дня

Ще у вересні 2016 року Ілон Маск, глава корпорації SpaceX, розповів світу про свої масштабні плани колонізації Марса, в рамках яких він планує створити надважку ракету і цілий флот з тисячі багаторазово використовуваних міжпланетних кораблів, які доставлять до кінця сторіччя на Марс близько мільйона людей, передає capital.ua.

Головною метою всього цього процесу, у визначенні самого Маска, є створення незалежного від Землі і автономного міста-«мільйонника» на Марсі, який буде забезпечувати самого себе всім необхідним для життя і буде повноцінним соціумом, що не поступається спільноті людей на Землі.

Пізніше Маск опублікував детальний опис планів з будівництва «флотилії» з важких ракет BFR в одному з рецензованих наукових журналів. Ці ідеї викликали масу критики з боку наукового співтовариства, багато членів якого вважали ідеї підприємця занадто дорогими і фантастичними.

Цього тижня, як повідомляє Space.com, Маск і його найближчі помічники зустрілися з багатьма «скептиками» і прихильниками своїх ідей в стінах університету Колорадо в Боулдері, одного з провідних планетологічних дослідних центрів Землі. На цій зустрічі були присутні 60 провідних геологів, астробіологів і космічних інженерів, а також чиновники і представники НАСА.

Як повідомляє онлайн-видання Ars Technica з посиланням на анонімних учасників цієї наради, представники SpaceX попросили вчених і чиновників «не афішувати» свою участь у подібних дискусіях, і не повідомляти пресі про те, що космічний стартап проводить подібні зустрічі.

За їхніми словами, ці обговорення були сфокусовані на двох речах — пристрої і можливості BFR, і розробці технологій, необхідних для створення повністю автономної колонії на Марсі.