Spaces від Twitter схожий на трендову соціальну мережу Clubhouse / фото screenrant.com

Twitter готується повноцінно запустити свій сервіс голосових чатів під назвою Spaces.

Читайте такожClubhouse повідомив про витік розмов користувачівКомпанія почала тестування сервісу в лютому для тисячі користувачів, проте представниця соцмережі розповіла Reuters, що Spaces буде доступний для всіх користувачів вже до квітня.

Twitter також опублікував відео з описом нового сервісу. Візуально і функціонально Spaces схожий на трендову соціальну мережу Clubhouse. Ймовірно, користувачі зможуть запускати свої аудіочати та приєднуватися до інших обговорень.

Відео дня

Що таке Clubhouse?

  • Clubhouse («Клабхаус») — це соціальна мережа, запущена у квітні 2020 року на iOS розробниками програмного забезпечення Alpha Exploration Co. Основний формат соцмережі — голосове спілкування. Учасникам доступні безліч клубів і віртуальних кімнат з бесідами на різні теми.
  • Приєднатися до соцмережі можуть користувачі iPhone за запрошеннями від інших учасників.
  • На тлі ажіотажу навколо Clubhouse по всьому світу почали з'являтися конкурентоспроможні аудіододатки. Придивляються до формату і популярні соціальні гіганти. Так, наприклад, Facebook, як повідомляється, зайнявся розробкою власного продукту, націленого на конкуренцію з Clubhouse. Китайська IT-компанія ByteDance, яка володіє соцмережею TikTok, також розробляє аналог для китайського ринку.
  • В Instagram тим часом з'явилася функція Live Rooms — «кімнати» для прямих ефірів, які одночасно можуть вести до чотирьох осіб.