Магнітні бурі / фото ua.depositphotos.com

Працівники сонячних лабораторій щодня спостерігають за обстановкою на Сонці. В деякі дні наша зірка більш активна, ніж зазвичай. На землі в такі дати фіксують магнітні бурі, які можуть нашкодити метеозалежним людям. Коли буде найближча магнітна буря і чим вона може зашкодити здоров'ю - читайте на УНІАН.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Коли в червні магнітні бурі

Магнітні бурі в червні / Інфографіка УНІАН

Найближча дводенна магнітна буря очікується 15 і 16 червня. Буря 15 числа буде досить сильною, а 16 числа активність знизиться. Наступна слабка магнітна буря прогнозується 23 і 24 червня.

Відео дня

Вплив магнітних бур на здоров'я

Дію магнітної бурі найсильніше відчувають літні і метеозалежні люди, власники хронічних хвороб і вагітні жінки.

У дні магнітної бурі можливі такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, підвищений або знижений тиск, сильна слабкість, безсоння, загострення хронічних захворювань. Щоб захиститися від негативного впливу бурі, дотримуйтеся правил здорового способу життя в небезпечні дні.

  1. Відмовтеся від жирної, смаженої, гострої і дуже солоної їжі.

  2. Алкоголь, каву і сигарети замініть зеленим або рослинним чаєм.

  3. Частіше ходіть пішки замість поїздки в транспорті.

  4. Приймати контрастний душ перед сном.

  5. Лягайте спати в один і той же час, спите не менше 7 годин на добу.

Вас також можуть зацікавити новини: