Коли очікуються магнітні бурі / фото ua.depositphotos.com

У перший місяць осені на Землі вируватимуть магнітні бурі. Щоправда, припадуть вони на кінець вересня.

Читайте такожМагнітне поле Землі змінює положення полюсів у 10 разів швидше, ніж вважалося

Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Відео дня

Магнітні бурі у вересні 2020: коли розпочнуться

На початку та в середині вересня геомагнітна ситуація буде спокійною, проте наприкінці місяця на українців чекає метеоудар — два магнітні збурення 24-го та 25-го числа, що майже досягатимуть рівня G1.

Календар магнітних бур у вересні / фото tesis.lebedev.ru

Як уберегти організм від впливу магнітних бур

  • Під час магнітних бур найбільш вразлива категорія людей — із серцево-судинними захворюваннями. Їм слід бути особливо уважними до свого здоров'я і напередодні геошторму проконсультуватися з лікарем, а також запастися таблетками.
  • За кілька днів до геомагнітного збурення слід добре виспатися, не займатися інтенсивними тренуваннями, більше гуляти на свіжому повітрі.
  • Деякі обмеження на період магнітних бур стосуються і їжі: не вживайте жирного й алкоголю, не переїдайте. Вживайте більше білка.
  • Влаштуйте собі у день магнітної бурі релаксацію, наприклад, прийміть контрастний душ.
  • Дратівливим й імпульсивним людям рекомендується приймати заспокійливе на травах, пити трав'яні чаї, відмовитися від кави.

Що таке магнітні бурі

Геомагнітні бурі — збурення магнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб, викликане надходженням в околиці Землі збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру і пов'язаної з ними ударної хвилі.