Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів прийняв рішення про проведення пробного перепису населення в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне розпорядження ухвалено під час засідання уряду. Рішення ухвалено без обговорення.

Водночас, як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, уряд ухвалив рішення про проведення пробного перепису населення України у 2019 році. Пробний перепис дозволить підготувати механізми та засоби для проведення всеукраїнського перепису, які використовувалися востаннє у 2010 році.

Відео дня

Читайте такожПерепис із похибкою

"Це рішення є частиною підготовчих заходів до проведення всеукраїнського перепису населення, запланованого на 2020 рік. Так, проведення пробного перепису населення дозволить: сформувати технології, відпрацювати інструменти та методи проведення всеукраїнського перепису населення; оновити інструменти проведення перепису населення, зокрема протестувати використання під час перепису планшетів та ноутбуків, щоб прискорити внесення статистичної інформації та її обробку; опрацювати основні організаційні заходи здійснення Всеукраїнського перепису населення, включаючи подальше опрацювання отриманих даних", - зауважили у відомстві.

За пропозицією Державної служби статистики, пробний перепис населення буде проводитися в Оболонському районі Києва та Бородянському районі Київської області у грудні 2019 року.

Уряд визначив Державну службу статистики відповідальною за проведення пробного перепису населення. Національна поліція має забезпечити публічну безпеку і порядок на час проведення пробного перепису.