Група «1+1 медіа» обурена таким рішенням Нацради та вважає, що у розпалі передвиборчої кампанії, безпідставна відмова у ліцензії інформаційному каналу та видача ліцензії пропрезидентським каналам є виключно політично мотивованою.

«Ми бачимо, що із наближенням виборів частішають випадки, коли пропрезидентська більшість в Нацраді продовжує відстоювати інтереси певних політичних сил. Нас непокоїть, що Верховна Рада чомусь не встигла проголосувати у 2018 році за постанову про мораторій на проведення перевірок ЗМІ контролюючими відомствами у передвиборчий період, що є усталеною практикою виборів минулих років в Україні. Ми переконані, що напередодні виборів політики мають стояти осторонь роботи незалежних ЗМІ, - коментує генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко. - В той же час, відмовляючи у переоформленні ліцензії УНІАН ТБ, велику частину населення України штучно лишають доступу до якісного контенту та звужують вибір глядача до каналів, що транслюють виключно провладну точку зору».

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення також посилається на нібито відсутність договору між УНІАН ТБ та «Зеонбудом». Втім цей договір був підписаний ще 20 липня 2018 року.

Відео дня

«Наша законодавча база побудована таким чином, що створює великий простір для політичних маніпуляцій. Ми переконані, що на період передвиборчої кампанії має наступити режим тиші, коли політичні сили не будуть втручатися в діяльність медіагруп, а ліцензії видаватимуться відповідно до норм закону. Інакше ситуація все більше нагадуватиме роман Джорджа Орвелла «1984», - коментує директор юридичного департаменту «1+1 медіа» Тетяна Смирнова.

«1+1 медіа» має намір відстоювати свої права у судовому порядку.

Нагадаємо, з 2008 року УНІАН ТБ має ліцензію на цифрове ефірне (багатоканальне) мовлення в мультиплексі МХ-4, яка була згодом продовжена Нацрадою у 2015 році. Втім весь цей час у каналу не було можливості реалізувати мовлення, оскільки регулятором не були забезпечені відповідні для цього умови, зокрема, не був визначений оператор телекомунікацій. Коли з'явилась можливість змінити номер мультиплексу на вільне місце, «1+1 медіа» подала заяву про переоформлення ліцензії з проханням записати оператором телекомунікацій «Зеонбуд» та зайти в мультиплекс МХ-3, аби мати можливість цифрового ефірного мовлення. Вчора національний регулятор відхилив цю заяву.