Получившие повестку должны явиться в военкомат / Фото УНИАН

Військкомати мають всі підстави звернутись в органи Міністерства внутрішніх справ, якщо після отримання повістки військовозобов`язані не з`явились на проходження медичної комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу сказав заступник керівника Головного департаменту з питань національної безпеки та оборони Адміністрації президента України Олексій Покотило.

Читайте такожВійськовозобов'язаним хочуть заборонити виїжджати за межі України

Відео дня

Зокрема, Покотило нагадав, що відповідно до закону про мобілізацію і мобілізаційну підготовку визначено перелік осіб, яких можуть призвати під час мобілізації. ”Всі військовозобов`язані повинні з`явитися у військовий комісаріат, пройти відповідне медичне обстеження і на підставі рішення військової лікарської комісії, вони визнаються придатними чи не придатними... і будуть призвані до військових частин”, - сказав Покотило.

”Якщо військовозобов`язаний не з`явився, повістку не отримав, то вже у воєнкома є всі підстави звернутися ще раз, звернутися через служби Міністерства внутрішніх справ для того, щоб з`ясувати причини, де ця людина знаходиться”, - відзначив він, пояснивши, що мова в першу чергу йде про людину, яка повістку отримала, але не з`явилася. 

За його словами, таких осіб на сьогоднішній день є значна частина.