Громада Дмитрівської сільської ради перейшла в ПЦУ / фото facebook.com/va.sharov

У Харківській області перша релігійна громада колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшла до Православної церкви України.

Читайте такожНа Одещині ще одна громада перейшла до ПЦУ

Про це 1 лютого повідомив голова Богодухівської районної державної адміністрації Володимир Шаров на сторінці в Facebook.

Відео дня

"За ініціативи вірян релігійна громада Дмитрівської сільської ради першою в районі прийняла рішення про перехід із Української Православної Церкви Московського Патріархату до помісної Православної церкви України", - йдеться в повідомленні.

Шаров також пообіцяв, що кожна громада Богодухівщини, яка вирішить перейти до Помісної церкви, буде захищена.

Депутат Харківської облради Ольга Львова, яка також була присутня на першому богослужінні новоствореної парафії, зазначила, що Дмитрівська релігійна громада перша в Богодухівському районі зробила перехід у помісну Православну Церкву України.

За її словами, богослужіння провели священики ПЦУ отець Василь і отець Андрій.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Інтронізація митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться о 9.00 у неділю, 3 лютого 2019 року, під час божественної літургії у Соборі Святої Софії Київської.