9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?" / facebook.com/Сергій Мазур

Слідчі Державного бюро розслідувань провели допити свідків, потерпілих осіб та співробітників поліції у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом побиття поліцейськими активістів праворадикальної організації С14.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

"Державне бюро розслідувань з’ясовує обставини інциденту, що відбувся вчора близько 17:00 біля приміщення Подільського управління Національної поліції у м. Києві. В рамках кримінального провадження проведено допити свідків, 9 потерпілих осіб та 8 поліцейських. З Подільського управління Національної поліції вилучено та досліджується відео з камер спостереження. Тривають інші невідкладні слідчі дії", - повідомили в Бюро.

Відео дня

Крім того, Державне бюро розслідувань з метою об’єктивного встановлення всіх обставин кримінального провадження звертається до очевидців з проханням надсилати на адресу ДБР фото- та відеоматеріали з місця подій.

Читайте такожПоліцейським, які били лежачого та вигукували "Лежать, Бандера!", готують підозру - Луценко

Як повідомляв УНІАН, 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Після цього біля Подільського управління Національної поліції у м. Києві на вул. Хорива, 20 зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними і правоохоронцями виникла сутичка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки.

У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб та відкрили 3 кримінальних провадження за статтями "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", "Захоплення державних будівель" та "Хуліганство". Повідомлялося, що внаслідок сутички трьох поліцейських із травмами госпіталізували.

Адвокат затриманих Масі Найєм повідомив, що було затримано щонайменше 8 активістів організації С14, їм інкримінують вчинення групового хуліганства (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Пізніше всіх затриманих відпустили.

За фактом побиття поліцейськими активістів організації С14 відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).