Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців наприкінці листопада 2018 року / Фото Роман Цимбалюк

Лефортовський районний суд Москви 17 квітня розгляне клопотання російського слідства про продовження арешту 24 військовополоненим українським морякам.

Читайте такожУкраїнський військовополонений моряк розповів Міятович про умови у СІЗО

Як повідомив УНІАН адвокат Микола Полозов, за попередніми даними, отриманими від слідства, матеріали в обґрунтування клопотання про продовження термінів тримання під вартою стосовно 24 моряків надійдуть до Лефортовського районного суду Москви в понеділок, 15 квітня.

Відео дня

"Судові засідання відбудуться в середу, 17 квітня. Як і в січні, Лефортовський районний суд Москви проводитиме судові засідання стосовно військовополонених по четвірках, розподіливши їх між трьома суддями у "дві зміни", - сказав Полозов.

За його словами, о 9.30 відбудуться судові засідання стосовно: першої четвірки - Андрій Драч, Денис Гриценко, В'ячеслав Зінченко, Михайло Власюк; другої четвірки - Роман Мокряк, Андрій Оприско, Євген Семідоцький, Сергій Цибізов; третьої четвірки - Володимир Терещенко, Богдан Головаш, Сергій Попов, Андрій Шевченко.

О 14.00 відбудуться судові засідання стосовно: четвертої четвірки - Богдан Небилиця, Юрій Будзило, Володимир Лісовий, Юрій Без'язичний; п'ятої четвірки - Андрій Артеменко, Андрій Ейдер, Василь Сорока, Олег Мельничук; шостої четвірки - Віктор Беспальченко, Владислав Костишин, Володимир Варімез, Сергій Чуліба.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яні Капу» і катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українським кораблям, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх перевезли в московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша». 26 січня поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» в «Лефортово».

Суд у Москві продовжив термін арешту полоненим українським військовим до кінця квітня.