Активісти закликають усіх небайдужих вийти на площі своїх міст / фото УНІАН

Активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» мають намір провести всеукраїнську акцію з вимогою результатів розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомляється на сторінці ініціативи у Facebook.

«Акція відбудеться 18 травня, у суботу. Так, можливо, це буде день перед інавгурацією нового обраного президента України. І ви правильно розумієте, що це не співпадіння», - наголосили активісти.

Відео дня

Читайте такожВбивство Гандзюк: ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно п’яти підозрюваних

Вони закликають усіх небайдужих українців вийти на площі своїх міст опівдні суботи й поставити СБУ і ГПУ, які вже 9 місяців ведуть розслідування, запитання щодо замовників її вбивства.

«Поставити це питання і до нового обраного президента Володимира Зеленського та його майбутньої адміністрації, що зараз формується. Ми закликаємо вийти на площі всіх, хто не готовий миритися зі спробами силових відомств злити та зам’яти справу про замовне вбивство, організоване політиками на найвищих державних посадах», - наголошується у повідомленні.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Катерини Гандзюк. Жінку з хімічними опіками понад 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський – на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. 12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». 10 грудня, за даними СБУ, Олексій Левін був оголошений у міжнародний розшук.

В організації вбивства підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера.