Ілюстрація REUTERS

Російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар переконаний, що Росія витратить на підтримку Керченського мосту ще багато грошей з бюджету. Він зазначив, що поруч з мостом існує цілком реальний грязьовий вулкан, який активізується раз на 8-10 років.

Про це повідомляють "Крим. Реалії".

Читайте такожАстролог передрік Кримському мосту катастрофу з масовою загибеллю людей і назвавши дату

Відео дня

«Якщо це відбудеться, від мосту нічого не залишиться», - попередив фахівець.

Ще одна величезна проблема очікує споруду з запуском його залізничної частини і початком курсування поїздів (він призначений на кінець 2019 року).

Витримати додаткову вагу в 6 тисяч тонн (вага складу з 60 вагонів) міст просто не зможе.

«Біля залізничного мосту велика арка, близько 10 тисяч тонн, стоїть на двох опорах, а ще уявіть, що піде складу з 60 вагонів - це ще 6 тисяч тонн. У минулому році там Путін проїхав, але міст ніхто не брав. Пройшли 10 КАМАЗів - без вантажу, вони по 10-15 тонн, загальне навантаження - 150 тонн. Приймання мосту — це коли йде зосереджене навантаження на всю ліну мосту. У Празі брали мости — ставили танки один до одного, дивилися на осідання», - акцентував увагу інженер.

При цьому він зазначив, що суму, яку витратили на Керченський міст, можна було протягом 50 років використовувати як дармову переправу через протоку - і поїзди, і машини могли перебиратися на поромах.