Активісти заявили про стеження і обшуки / фото УНІАН

Поліція стежила й обшукала активістів, які їхали з Дніпра до Покровська на засідання суду у справі про убивство Катерини Гандзюк.

Про це повідомляється на сторінці спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook.

«Поліція слідкувала за автомобілем, на якому з Дніпра їхали активісти на суд по справі убивства Катерини Гандзюк. Авто зупинили і затримали, також вилучали "на експертизу", а фактично вкрали, особисті речі», - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ ГПУ відреагували на вироки у справі Гандзюк

Водночас активісти наголосили, що всі вилучені речі є «законними, перебувають у вільному продажі та не є забороненими до перевезення. Це піротехнічні фаєра, газовий балончик, перочинний ніж та два шумових (стартових) пістолети».

Також повідомляється, що «особливо жваво шукали банер "AvakOFF", який активісти виготовили на акцію два дні тому».

Крім того, активісти зазначили, що місяць тому вже виявляли стеження за собою з боку керівництва карного розшуку Дніпра.

«Так само були затримання і обшуки активістів, під час яких не виявили нічого незаконного», - зазначається у повідомленні.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п’ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслва Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

Сьогодні, 6 червня, Покровський райсуд Дніпропетровської області оголосив їм вироки.

Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до 6 років та 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років ув’язнення. Обвинувачені у пособництві виконання злочину Васянович та Горбунов засуджені до 4 та 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки в’язниці.

Також у справі про вбивство активістки фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.