ДБР викрило «чорних ріелторів», які привласнювали майно померлих киян/ фото: replyua.net

Банда «чорних ріелторів», в якій перебували кілька адвокатів, приватний нотаріус та колишній суддя Солом'янського районного суду Києва, привласнила майно померлих киян на загальну суму понад 15 мільйонів гривень. У справі з'явилися нові подробиці, що спливли в ході слідчих дій.

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко у своєму пості в Facebook.

  • Раніше повідомляли, що група, в яку входили адвокати, приватний нотаріус і в даний час вже колишній суддя Солом'янського райсуду Києва, ймовірно, підробили документи або шахрайським шляхом привласнили собі майно померлих киян. Мова йшла про 4 квартири в центральних районах столиці і кошти на депозитах. Виявилося – це була лише верхівка айсберга. Таким же чином – підробляючи рішення судів, заповіти та інші офіційні документи – за попередньою версією слідства, ця злочинна група, ймовірно, заволоділа майном ще 12 померлих. Йдеться про 15 об'єктів нерухомості (квартири, гаражі, будинки) в Києві та Київській області. За попередньою оцінкою, загальна сума незаконно привласненого ними майна становить більше 10 мільйонів гривень. І це не враховуючи ті 5,6 мільйона, про яких стало відомо раніше, - прокоментувала Варченко.

Вона також повідомила, що досудове розслідування здійснюється за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358 КК України.

Відео дня

Крім того, за словами Варченка, слідчі Центрального апарату ДБР провели обшуки у адвокатів і приватного нотаріуса, щоб вилучити документи, які стосуються незаконного заволодіння ними чужим майном.

Якщо суд визнає провину перерахованих членів групи «чорних ріелторів», їх чекає до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.