Сергія Скуратовського оголошено у розшук  / фото Facebook/Serhii Skuratovsky

Колишнього народного депутата від Радикальної партії Сергія Скуратовського підозрюють у побитті та погрозі вбивством сільському голові.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, за процесуального керівництва Києво-Святошинської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за заявою сільського голови села Плахтянка про спричинення йому тілесних ушкоджень одним із колишніх народних депутатів.

Як зазначили у прокуратурі, під час досудового розслідування встановлено, що «підозрюваний екс-депутат, знаходячись на дорозі між селами Плахтянка та Андріївка Макарівського району Київської області, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин з мотивів надуманої образи, завдав сільському голові удар, від якого потерпілий не втримався на ногах та впав на землю. У результаті нанесеного удару потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження».

Відео дня

Також, за даними слідства, під час конфлікту колишній народний депутат погрожував сільському голові вбивством з мисливської рушниці.

Читайте такожЛуценко: подання на Скуратовського, Дзензерського та Дубіля поки не передаватимуться до Ради

На даний час у кримінальному провадженні Києво-Святошинською місцевою прокуратурою колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 126 (побої та мордування) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Наразі підозрюваного оголошено у розшук.

У повідомленні не вказується прізвище депутата, але, як раніше повідомляли ЗМІ, в жовтні 2018 року сільський голова Плахтянки заявив, що його і ще одного чоловіка побив Скуратовський і погрожував вбивством.

У сюжеті ТСН від 26 жовтня 2018 року сільський голова Олександр Сорочан повідомив, що це сталося тоді, коли він з товаришем їхав додому в село.

«Ззаду підбігає Скуратовський - він вдарив і я впав. Було видно, що він п’яний - пахло спиртним», - розповідав Сорочан журналісту.

«Він кричав: «Що ви робите на моїх угіддях. Я сюди гроші вкладаю, а ви відстрелюєте мого звіра», - додав Сорочан.

Сільський голова наголосив, що він та його знайомий були без зброї і не полювали, а просто зустрілися ще з одним товаришем і розмовляли.