Володимир Омелян / REUTERS

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснив, що робив гучні заяви про близьке тестування в Україні технологій передової транспортної системи Hyperloop для того, щоб «українці повірили в себе».

Читайте такожНаціональна академія наук підтвердила перспективність впровадження Hyperloop в Україні

В інтерв'ю «#Буквам» журналісти нагадали, що екс-міністра часто асоціюють саме з Hyperloop, і запитали, що з цим проектом.

Відео дня

«Насправді я навіть пишаюся цією асоціацією. Ідея дуже проста. Я просто хотів, щоб українці повірили в себе, що ми готові дивитися вперед, обирати нові надсучасні технології», – зазначив він.

За словами Омеляна, навколо цієї ідеї вдалося об'єднати чимало українських і зарубіжних компаній.

«Подивимося, якщо у нас буде фінансова підтримка з боку європейських донорів, ми обов'язково продовжимо реалізовувати. Це була приватна ініціатива, не державна політика, що ми направляємо державний ресурс на будівництво транспорту нового покоління», – сказав він.

Нагадаємо, в лютому минулого року Омелян заявив, що Україна планує почати будівництво тестового майданчику Hyperloop в Дніпрі.

"Ми створюємо компанію, яка буде займатися розробкою технології", - заявив міністр інфраструктури.

За його словами, компанія повинна була називатися Hype.ua. Але з'ясувалося, що адреса hype.ua вже зайнятий. Якщо зайти на вищевказаний сайт, то можна побачити, що на ньому продають одяг та аксесуари відомих брендів.

Довідка УНІАН. Hyperloop – це експериментальна транспортна система Ілона Маска. Технологія передбачає використання герметичних капсул на аеродинамічній подушці, які можуть пересуватися в ізольованих тунелях без повітря зі швидкістю понад 600 кілометрів на годину.

Найбільшу активність у втіленні проекту в життя виявляють компанії HTT, Virgin Hyperloop One і компанія SpaceX Ілона Маска. Жоден з цих проектів поки ще не реалізований.