Прокуратура просить суд заарештувати "мінера" мосту Метро в Києві / фото atn.ua

Прокуратура звернулася до Дніпровського райсуду Києва з клопотанням про обрання Олексію Бельку, який у столиці «замінував» міст Метро, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба суду.

«Дніпровський районний суд м. Києва повідомляє, що 20 вересня 2019 року до суду надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні №12019100040007826 від 18.09.2019 року відносно Белько О.М., підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 259, ч. 4 ст. 296 КК України», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Мінеру" мосту метро у Києві призначили психіатричну експертизу

Судовий розгляд клопотання призначено сьогодні на 14 годину.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня близько 17.00 стало відомо, що в Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожує зброєю і висловлює намір підірвати міст. Рух транспорту по мосту було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози невідомого як підготовку до теракту. Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що поліція зняла з Белька, який погрожував підірвати міст, підозру в тероризмі.

Крищенко зазначив, що Бельку інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст.296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 с.259).

Говорячи про мотиви скоєння злочину «мінером», Крищенко заявив, що в ході переговорів він скаржився на проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей, і що таким чином чоловік хотів привернути увагу суспільства до своїх проблем.