Прокурори заявили, що вони не можуть давати коментарі, бо є службовими особами / фото УНІАН

Новопризначені прокурори відмовилися давати коментарі щодо можливого звільнення в рамках обміну екс-"беркутівців", обвинувачуваних у масових розстрілах на Майдані 20 лютого 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, на прохання журналістів прокоментувати свою позицію вони порадили звертатися до прес-служби Генеральної прокуратури за офіційним коментарем.

Читайте такожСправа екс-"беркутівців": адвокат потерпілих клопотала про відвід суддів – ті не погодилися

Відео дня

На прохання дати неофіційний коментар прокурори заявили, що вони службові особи та не можуть давати таких коментарів.

Також залишилося без відповіді запитання, хто саме заборонив їм давати коментарі пресі: це якась інструкція, розпорядження, усний наказ від керівництва, чи є будь-яка інша причина цьому.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 грудня, прокурорів Олексія Донського, Яніса Сімонова, Ігоря Земскова та Дениса Іванова, які 5 років представляли обвинувачення у справі п’ятьох екс-"беркутівців", остаточно відсторонили від участі у цьому кримінальному провадженні.

Сьогодні на засіданні Київського апеляційного суду з розгляду скарг на запобіжні заходи всім п’ятьом екс-”беркутівцям” сторону обвинувачення представляють троє прокурорів, які раніше не мали жодного стосунку до справ Майдану і були переведені на роботу до нового Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, начальником департаменту Віктором Мисяком.