Прорив теплотраси стався біля ТРЦ Ocean Plaza / фото УНІАН

Працівники "Київтеплоенерго" прозвітували, що вже замінили половину пошкодженої ділянки трубопроводу на вулиці Антоновича, поблизу ТРЦ Ocean Plaza, де вчора сталася масштабна аварія. 

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Читайте такожУ Києві стався ще один прорив труби з гарячою водою (відео)

Відео дня

"За ніч і сьогоднішній день працівники КП "Київтеплоенерго" розрили місце пошкодження, здійснили демонтаж пошкодженого трубопроводу, виконали роботи з гідроізоляції та укрупнення вузлів трубопроводів.

Станом на 18:00 вже змонтовано 12 м тепломережі. Усього заміні на цій ділянці підлягає 23 м", - зазначається у повідомленні.

Як заявляли раніше тепловики, роботи триватимуть усю ніч.

"Завершаться (роботи із заміни трубопроводу) завтра до ранку, після чого буде розпочато відновлення асфальтного покриття", - запевняють у КМДА.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня у Києві поблизу Либідської площі через прорив магістрального трубопроводу теплопостачання стався вилив гарячої води на дорогу і підтоплення першого поверху та підвального приміщення ТРЦ Ocean Plaza.

За даними КМДА, трубопровід діаметром 1000 мм був прокладений у 1987 році. Він обслуговує близько 3 тис. будівель.

Також у КМДА повідомляли, що внаслідок прориву трубопроводу та виливу теплоносія опіки отримали 9 осіб, серед постраждалих - пасажири маршрутки, що потрапила у місце витоку теплоносія, та перехожі.

Сьогодні, 14 січня, у КП "Київтеплоенерго" заявили, що пошкодження трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza планують ліквідувати до ранку 15 січня. 

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що рух транспорту поблизу Либідської площі, що був закритий з учорашнього вечора, буде відновлений у другій половині дня 15 січня.