Вирішується питання про відсторонення поліцейських від займаних посад. / фото 112.ua

В Одесі двом поліцейським повідомлено про підозру у побитті чоловіка в 2018 році.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора України.

Читайте такожВ Україні найбільше порушують права пенсіонерів, журналістів і кримських татар - звіт

Відео дня

Як зазначається, моніторингом інформації в ЗМІ та зареєстрованих кримінальних справ, виявлено провадження за фактом побиття особи співробітниками поліції, яка була зареєстрована ще в лютому 2018 року. Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли після того, як інцидент набув розголосу в пресі.

«Однак у ньому (провадженні - УНІАН) тривалий час розслідування фактично не проводилося, незважаючи на встановлення всіх учасників конфлікту. Новим керівництвом прокуратури в грудні 2019 року було ухвалено рішення про зміну групи прокурорів у провадженні, яке очолили прокурори спеціалізованого підрозділу», - сказано в повідомленні.

Встановлено, що двоє поліцейських у лютому 2018 року затримали чоловіка за підозрою в скоєнні адміністративного правопорушення. При цьому до нього було застосовано насильство, як зазначається, явно непропорційне тяжкості правопорушення та поведінки чоловіка.

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий на місці знепритомнів, потім у нього було констатовано розрив нирки.

Вчора, 15 січня, прокурори ОГП в Одесі повідомили двом співробітникам поліції про підозру в перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, застосуванням спеціальних засобів, а також болючими і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним і відсторонення їх від займаних посад.

Як повідомили УНІАН у прокуратурі Одеської області, цією справою займаються представники Офісу генпрокурора.

У свою чергу, представник Головного управління Нацполіціі в області зазначив, що, ймовірно, йдеться про подію, яка мала місце в Ананьївському районі Одеської області.

Зокрема, в лютому 2018 року ЗМІ писали, що в Ананьївському районі було побито водія, який припаркував вночі автомобіль на узбіччі, оскільки в ньому закінчився бензин.

За словами потерпілого, до нього під'їхав автомобіль з поліцейськими, які, заявивши, що він п'яний, наділи на нього наручники і сильно побили.

Потерпілий, зі слів його дружини, знепритомнів і був госпіталізований. Медики діагностували розрив нирки.