Венедіктова стверджує, що нові законодавчі зміни у роботі ДБР дозволять притягнути усіх винних до відповідальності / Фото УНІАН

Т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова запевнила, що ДБР доведе до логічного кінця розслідування справ Майдану.

Про це йдеться у її зверненні щодо ходу розслідування справ Майдану, розміщеному на сайті ДБР.

«Шоста річниця Майдану. Лунають гучні заяви, гасла, традиційні обіцянки. Перші смерті: Нігоян, Сеник, Жизневський - ми до сих пір не знаємо, хто винен в цих смертях. 2,5 тисячі постраждалих осіб, 78 загиблих цивільних громадян України, 13 загиблих правоохоронців. 14 тисяч томів справ кримінальних проваджень - усі ми хочемо знати правду, всі ми прагнемо справедливості», - наголосила Венедіктова.

Відео дня

Читайте такожСенцов назвав, кого вважає винуватцями ескалації на Донбасі

За словами Венедіктової, Державне бюро розслідувань ініціювало законодавчі зміни, які якраз і дозволять притягнути усіх винних до відповідальності, у тому числі тих, хто зараз переховується за кордоном.

«Ми все робимо для того, щоб ті задачі, які стоять перед правоохоронними органами з розслідування справ, повязаних з цими для всіх нас болючими подіями 2013-2014 років, були доведені до логічного і справедливого завершення», - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні. Шість років тому сталися найтрагічніші події Революції гідності. Саме 18-20 лютого у центрі Києва загинула найбільша кількість учасників тримісячних протестів - понад 100 осіб.

У Києві та інших містах сьогодні проходитимуть жалобні заходи.